10418861_10152512450280749_8612003900714250685_n

Mehmet Sabri GENÇ’in Karabatak Dergisi’nin yeni çıkan 17. Sayısında iki yazısı ve büyük mütefekkir Prof.Dr. Teoman DURALI ile yaptığı bir söyleşisi var:
1) Prof. Dr. Teoman Duralı ile Söyleşi
2) Çoban Zeyni’nin Simyası
3) Ruh-Nefs-Beden Dengesi(zliği) ve Şuur(suzluk)
“Empati yapmakta zorlanmıyoruz; her şair/yazar bir madencidir. Yerin yüzlerce metre altında kısa saplı kazmalarıyla kömür devşiren madenciler, ruh akrabalarıdır onun. Göçük, su baskını, yangın ve grizu patlaması da. Sanat nadirdir. Bir bütün halinde ulaşmak zordur ona. Bir parçası elinize geçer çoğu kez. Arkeologların bulduğu mermer bir el parçası gibi şair/yazar eserini ateşleyecek fünyeyi ele geçirerek işe başlar çoğu kez.
Felaketler üzerinde kavga etmekten daha büyük bir felaket biliyor musunuz? Musibetler merhameti doğurmalıydı oysa. Bir millet beraberce üzülemiyorsa geleceği tehlikede demektir. Nurettin Topçu’nun “Merhametin olmadığı yerde insan yoktur,” sözüne “İnsanın olmadığı yerde edebiyat yoktur,” cümlesini ilave edebiliriz. Oscar Wilde da “Rus edebiyatçılarını büyük yapan eserlerindeki merhamettir,” demiyor muydu.
Bu sayının dosya konusu “Şiir ve Ruh.” İki bilinmeyenli bir denklemi irdeleyen muhtevalı bir dosya bu. Birbirinden özgün ve çarpıcı yazılarla Karabatak, okurunu bir düşünce şölenine davet ediyor. Mehmet Sabri Genç “Ruh-Nefs-Beden Dengesi(zliği) ve Şuur(suzluk)”; Mehmet Ulukütük “Şiirin Bir Ruhu Var mı? Şiirsel Dilin Hermeneutik Ufku Üzerine”; Melek Paşalı “Şairin Menzili, Ruhun Evi”; Adnan Özer “Şiir ve Ruh İlişkisi Üzerine Bazı Düşünceler”; Ayşe Sevim “Şiir ve Ruh”; Çayan Özvaran “Bir Göl Nasıl Uyandırılır”; Şafak Çelik “Modern Bir Taş İşçisi”; Fatih Taşcı “Bir Ön Değini: Sandıklar ve Ruhlar”; Mehmet Oğuz Yenidünya “Şair, Şiir, Ruh ve Ölüm”; Sümeyra Yaman “Bunları Biliyor muydunuz?” ve Meryem Kılıç “Çarklar Dönsün” adlı yazılarıyla dosyada yer alıyorlar.” A. Ali URAL (Karabatak 17. sayı sunuş yazısından)